recreatie

Safari in Botswana

Botswana Safari

De keuze voor een safari in Botswana is het meest complex vanwege de grote afstanden, het weinige begrip en de wildheid van de natuur.

Botswana safari is een fantastisch land om te ontdekken. Maar het land is zo enorm groot dat het tegenwoordig onmogelijk is om alles in één reis te zien – het is alsof je meerdere landen in één land bezoekt. En de beste manier om in Botswana rond te reizen is zich aan te sluiten bij een kleine groep van professionele safarigidsen.

Bij het kiezen van een safari in Botswana moet u kiezen in welke regio u zich wilt concentreren. De verschillende regio’s van Botswana hebben verschillen in het soort plaatsen dat wordt aangeboden en in de structuur van het land. De bekendste safariregio’s in Botswana zijn het Chobe National Park, de Kalahari-woestijn, het Central Kalahari Game Reserve en het Gchibaba Sanctuary.

Wat is het Chobe National Park?

Het is het bekendste en het icoon van Botswana. In dit park wordt het landschap gedomineerd door de droge en zanderige struikgewassen, en verspreid door de rotsachtige uitlopers van de Kalahari. Dergelijke omstandigheden bezitten vaak de legendarische wilde dieren, maar ook enorme vogelpopulaties, zoals tot wel 300+dawn black wings. In totaal is er ongeveer 10.000 vierkante kilometer van dit unieke land, dat wordt beschouwd als de wieg van de mensheid.

Wat is er in de Kalahari woestijn?

De Kalahari-woestijn is de grootste ter wereld, en de meest populaire bij toeristen. In deze woestijn is meer dan 80.000 vierkante kilometer aarde te zien, bedekt met een dunne laag zand. Door de geleidelijke ontdooiing van de grond worden grote delen van de wilde dieren onbewoonbaar. Miljoenen vogels, wilde dieren en reptielen bewonen deze woestijn echter, samen met de legendarische krokodil en neushoorn. Toeristen kunnen midden in de woestijn staan kijken naar het utopia, aan de voet van de bergen van Moremi.

Het Gchibaba heiligdom.

De Gch Kutba, of de Grote Woestijn, ligt in het oostelijk deel van Botswana, in het zuidwesten van het land. Toeristen kunnen de woestijn benaderen via Manya, de hoofdweg die vanuit de hoofdstad naar het oosten loopt.

De asfaltweg passeert terpen bedekt met Bamarsi Gras, Thare Tlicense, Nijlgras en Zomba Plateau. Op dit punt krijgen de toeristen de milleantre-leeuwen-roosjes te zien. Op dit plateau kan men door de terpen naar het San wier, waar niets omheen groeit.

De Gchoola Grepukian factor, met zijn buitengewone zandduinen.

De Gch Walton-factor onderscheidt zich van andere kruidrijke vegetatiezones in de wereld, maar niet geheel van de Nubische Z Cottonwood Creek. Op deze twee plaatsen leven de oude berbers in huizen zonder één enkele kern die tegen de duinen zijn opgetrokken.

In de zandduinen zijn er meer dan 2000 woonplaatsen. Sommige zijn voor langere tijd, andere niet minder dan 10 jaar. Sommige zijn volledig bedekt met aarde. En van sommige is alleen de oppervlakte opgegraven. Er heerst een soort ontevredenheid onder de archeologen over de manier waarop de boswachters hun woningen hebben gebouwd. Ze bouwen hun huizen zonder rekening te houden met de ondergrondse omstandigheden van de plaats.

In dit geval hebben de kunstenaars niet de moeite genomen om de grond te kiezen. Je kunt nauwelijks zien wat voor ondergrond ze hebben gekozen om hun huizen op te bouwen. Gewoon een gat en een steen. In een landschap met zo’n rotsachtig terrein is het hoogst onwaarschijnlijk dat er sinds het Neolithicum menselijke bewoning heeft plaatsgevonden. De ondergrond is op bepaalde plaatsen volledig verdwenen.

Wie heeft er ooit gehoord van een berg waar een rivier doorheen stroomt? Het is zeker voorgekomen in dit land. De Ayeyawaddy-rivier begint zijn dienst aan de bewoners van het dorp Kalaw in het noordoostelijk gebied van het land. Volgens de legenden was de schepper van het dorp Kalaw acht jaar na de schepping een vastklampende Boeddha toen hij een straal was (Pacific Boeddha). Alle pagodes van Kalaw worden dan ook beschouwd als de plaatsen waar de overblijfselen van het leven van de Boeddha op een bepaald moment verbleven.

Lees meer:

Zuid Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.