Sport

Sport is fitness

Sportschool Schijndel

Sommigen zouden kunnen beweren dat sport geen vastomlijnd iets is; het is een oefening, oefening, oefening. Er zijn echter veel mensen die de voorkeur geven aan het eerste (sport) als een fitness hulpmiddel. Sport voorkomt of minimaliseert blessures, verhoogt de output, en moedigt een actieve levensstijl aan. Het bevordert ook de gezondheid, een levensstijl in de buitenlucht, en stelt jongeren in staat om in de sportschool met anderen te socialiseren in plaats van in hun eentje.

Sport, spelen in de sportschool, langlaufen, pack gyms, avontuurlijke trektochten, hindernisbanen, teamwerk in groepsverband, triatlons voor kinderen, golf, skiën, en zo’n beetje elke activiteit waarbij teamwerk (sport) een rol speelt, wordt door sommige mensen gezien als sporten of spelen. Dit omvat ook delen in onderzoeken naar geestelijke gezondheid — het onderscheid dat gezondheidswerkers maken tussen “verschillende” activiteiten en hun effecten op de gezondheid.

Sport is fitness

Het belangrijkste verschil in de Duitse definitie van sport is dat van gezondheid – fitness. Volgens de Duitse definitie is plezier fitness. Volgens hen kunnen genot en fitness hetzelfde zijn, een volledig gescheiden constructie. Het onderscheid tussen fitness en genot mag dan onduidelijk zijn, maar het lijkt duidelijk dat de laatstgenoemden schurken zijn van het fitnessdieet.

Een aantal onderzoekers heeft erop gewezen dat de aan de fitnesscompetities verbonden financiën deze competities des te belangrijker hebben gemaakt — en dat sport in de sportschool dus, volgens de Duitse opvatting, een nog fundamentelere betekenis heeft gekregen. In de overgewaardeerde Bundesliga, die wedstrijden heeft ingevoerd die spelers blootstellen aan (door blessures verergerd) lijden, zijn termen als recoil, pushup, backsoil, en squat, een regelmatig terugkerend thema. Basketbalatleten, kogelstoters en zwemmers hebben ernstig letsel opgelopen bij voetballers.

Deze scheiding tussen fun en fitness is misschien oplosbaar, maar de Duitse definitie voelt plastisch aan — het is wachten op een vergelijking met de Zweedse definitie. Mij lijkt de sportconnotatie dicht bij de kern van de Duitse definitie te liggen.

Lees meer:
Personal trainer Schijndel
Sportschool Schijndel
Sportschool Veghel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.