recreatie

Een korte geschiedenis van Marokko

 

Rondreis Marokko 8 dagen

 

 

 

over de mogelijkheid om met de lokale bevolking in de steden en dorpen te communiceren om een authentiek gevoel van de Marokkaanse gastvrijheid te krijgen.

De belangrijkste regio’s van Marokko zijn groot en uitgestrekt genoeg om gemakkelijk te voet te verkennen. Als u geen deel uitmaakt van een groepsreis en het binnenland van Marokko op een meer individuele manier wilt verkennen, neem dan een huurauto en ga op eigen gelegenheid op pad. Houd er wel rekening mee dat de meeste wegen slecht zijn en vaak foto illegaal. Een goed alternatief is het huren van een 4×4 auto of een helikopter voor een nogal avontuurlijke dagtocht.

De historische stad Fez is wereldwijd beroemd om haar betoverende minaret en de smalle kronkelige straatjes. U kunt een bezoek brengen aan de Medina (de oude achtertuin van de stad) om de plaats te zien waar de sluier tussen de aarde en de hemel symmetrisch werd gebouwd. En Marrakech is het centrum van de traditionele cultuur van Marokko en de oudste handelsstad van het land. Omdat de voorouders van veel Marokkaanse families uit de 8e eeuw in de oude stad wonen, geven sommige reizigers er de voorkeur aan langer te blijven om er een of twee nachten door te brengen.

In het hedendaagse Marokko is Marrakech nog steeds een levendige handelsstad, maar het is ook een therapeutische stad met Marokkaanse klinieken en centra die medische diensten en gespecialiseerde Marokkaanse operaties aanbieden. De beroemde Djemaa el Fna wordt beschouwd als de moeder van alle Marokkaanse voorstellingen. Het is zorgvuldig gereconstrueerd en wordt nu beschouwd als UNESCO-werelderfgoed.

De historische karavaanstad Fez is de hoogst gelegen Engelssprekende stad van Afrika en een parel voor Marrakech. Veel reizigers geven de voorkeur aan de bezittingen die de Grand Bazaar te bieden heeft. Het heeft op de greens, de oude medina, slangenbezweerders, en zelfs de oudste blokhut van het huis op wielen.

In Marrakech, de moderne stad, het beroemde Djemaa El Fna, lijken de lijnen van de smalle straatjes die rond het centrale plein van de stad, de Plaza, kronkelen wel kilometers lang. Het plein lijkt te zijn uitgehouwen in het monument in het centrum van de stad. Op het plein zelf bevindt zich het Festivalplein, waar de meeste van de talrijke festivals van de stad worden gehouden.

De grote ruïnes, Casablanca en Rabat zijn beide herbouwd. Terwijl Casablanca in puin lag, bloeit de nieuwe stad van wederopbouwactiviteit. Velen verwachten dat het de grootste stad van Marokko zal worden en de regeringskantoren van het Koninkrijk Marokko zal huisvesten. Deze stad is een Marokkaanse versie van het nieuwe Dubai.

Voor reizigers met een uitgesproken belangstelling voor kunst is Marokko het land bij uitstek om te bezoeken. Het hedendaagse Beitou-centrum wordt beschouwd als het mooiste museum van Marokko. In het museum kan de bezoeker okara manuscripten uit de 7e eeuw, etnische teksten en een museum van kenetische werken uit de 19e eeuw bezichtigen.

Het nationale reservaat van Marokko heet Souss-Massive en is de grootste woestijn van Marokko. U kunt kiezen voor een kameelsafari om dit reservaat te verkennen. Zesduizend kilometer woestijn grotendeels ontoegankelijk voor voertuigen maakt dit gebied van het land een unieke bestemming. Kameeltochten in Ferganized in het gebied zijn uitdagend en interessant, maar over het algemeen niet de moeite waard. De zon is zeer sterk in de hele regio en het gebied is niet bekend om fossielen en diamanten.

lees meer:

Zuid afrika safari

Botswana Safari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.